Hlavní obsah

Skupina J.A.R. slaví 30 let a Bulhaři budou na vinylu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká funková legenda J.A.R. letos slaví třicet let a současně se dvacetin dožila jejich slavná deska Homo Fonkianz s hitem Bulháři. Právě vyšla speciální reedice i na vinylu.

Foto: J.A.R.

Oto Klempíř (J.A.R.)

Článek

Homo Fonkianz byla čtvrtá deska skupiny J.A.R., která zahájila činnost 17. listopadu 1989. Silné album obsahovalo řadu oceňovaných skladeb, ale v povědomí lidí určitě nejdéle zůstali Bulháři, ironický funky úlet, který vzbudil i skandál. Stěžovalo si na něj bulharské velvyslanectví.

Výroční reedice alba obsahuje na CD vzpomínkový bonus. Album vyjde poprvé i na vinylu, a to se speciální povrchovou úpravou obalu.

Sestavu původně založili Roman Holý, Oto Klempíř a Michael Viktořík, pak se připojili Miroslav Chyška, Robert Balzar, František Kop, Pavel Zbořil, Filip Jelínek, Radek Kašpar a zpěvák Dan Bárta. J.A.R. jsou mimo jiné držiteli tří cen Anděl.

Momentálně slaví na koncertech třicet let činnosti. Vystoupí třeba 4. října v Teplicích (Knak), 18. října v Olomouci (Sklub) a 15. listopadu v karlovarském Lidovém domě.

J.A.R. slaví 30 let.

„Všude, kde uvidíte viset podobný mírumilovný a přátelský plakát, Vám svým koncertem vystřelíme mozek z hlavy. Pojďte si poslechnout neslýchané - průřez třicetiletým obdobím J.A.R. a zmastit se v hudebním transu. Přiběhněte tam jak zběsilí, protože major Roman a jeho tlupa už se Vás nemůžou dočkat,“ vzkázala skupina svým věrným.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám