Hlavní obsah

Skotská sympaťačka, která neurazí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorazila další mladičká poprocková písničkářka, která na nás z obalu CD vyvalí nevinná kukadla jako zrcadla. Ve Skotsku říkají, že ta Amy MacDonaldová není zase tak špatná, zkusme tedy alespoň dvě, tři písničky...

Článek

Trochu KT Tunstall, trochu Cranberries a někomu vzdáleně připomene i mladou Alanis Morissette, ovšem bez její dojemné naléhavosti. Skutečně, nejzvláštnější na Amy MacDonaldové je to, že její čerstvých dvacet, a její zpěv zní tak upraveně, spokojeně. Kde je nějaká vzpoura?

Vzhledem k tomu, že většina písniček na desce This is the Life ubíhá ve stejném, dosti rychlém rytmu, posluchač už chvílemi touží po nějakém překvapení, ale naštěstí jsou tu nesporné pěvecké kvality. Její hlas je osvěžující, sebejistý ve výškách i hloubkách. Má v sobě něco z ostrovního folku, především ale míří do popu.

This is the Life je debut a jestli bude skotská zpěvačka tak dobrá, aby ji zmlsaný posluchač v davu písničkářek odlišil i za rok, zůstává stále otázkou. Zatím lze říct, že rozhodně neurazila. 

Amy MacDonaldová: This is the Life, Universal 2007

Reklama

Výběr článků

Načítám