Hlavní obsah

Síť multikin Cinestar ruší projekce, festival Jeden svět přerušen do odvolání

Novinky, ČTK, bož

Síť multikin Cinestar s okamžitou platností ruší veškeré veřejné projekce ve svých 13 pobočkách v celé zemi, informoval ředitel společnosti Jan Bradáč. Vláda přitom zakázala akce s účastí nad 100 lidí až od úterních 18 hodin. Filmový festival Jeden svět oznámil přerušení projekcí do přerušení. Menší kina prodávají maximálně sto lístků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle Bradáče pokladny všech poboček zůstávají otevřené, aby mohli diváci požadovat vrácení vstupného. Vedení společnosti Cinestar tak reaguje na vládní zákaz kulturních, sportovních a dalších akcí s účastí nad 100 osob.

ON-LINE: Nakažených koronavirem je v Česku už 26

Koronavirus

Některá menší kina na zákaz reagují omezením kapacity svých sálů. Komorní kino Edison Filmhub na Novém Městě má kapacitu promítacího sálu 75 sedaček, proto zatím provoz neomezuje, uvedlo na Facebooku.

Žižkovské kino Aero oznámilo, že nově budou mít představení kapacitu sto lidí. „Na každé představení až do odvolání prodáváme maximálně 100 vstupenek,” uvedlo kino na Facebooku.

„Na představení, na která je prodáno více než 100 vstupenek, pouštíme do sálu pouze prvních 100 diváků. Kdo se nedostane do sálu, tomu bude vstupné vráceno,” dodalo kino s tím, že některá představení, o něž byl velký zájem, budou odehrána v náhradním termínu.

Do kina a divadla nesmíte. Do bazénu, fitka, zoo a supermarketu ano

Koronavirus

Filmový festival Jeden svět byl až do odvolání přerušen. „Rušíme veškeré projekce a doprovodné akce, odkládáme dopolední školní projekce a konání festivalu v regionech,” napsali operátoři.

Pořadatelé také zrušili filmovou přehlídku Febiofest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám