Hlavní obsah

"Sinatra v sukních" Diana Krallová po pěti letech opět v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavná pop-jazzová zpěvačka Diana Krallová, nositelka cen Grammy, zavítá 26. listopadu do Prahy. Písně nejen z letošní desky Quiet Nights zazpívá v Kongresovém centru.

Článek

"Světoznámá kanadská umělkyně má na kontě nespočet vyprodaných koncertů, každé vydání nového alba je na hudebním poli obrovskou událostí. Téměř za každé album byla nominována na prestižní cenu Grammy, dvakrát cenu získala. V jejím žánru je součet výše jmenovaného opravdu velkou vzácností," řekl Jarda Hainzel z agentury 10:15 Promotion.

Zpěvačka právě v těchto dnech vydala CD Quiet Nights, na kterém se zaměřila na bossa novu (hlavně Antonia Carlose Jobima) a částečně na soulové balady. Svým něžně zamženým, téměř šeptajícím hlasem podává i hity Walk On By nebo How Can You Mend a Broken Heart.

Část desky už živě představila v únoru v Americe při příležitosti udělování Gershwinovy ceny Steviemu Wonderovi, coby jeho osobní host a zároveň host prezidenta USA Baracka Obamy, který Wonderovi cenu předával.

Zpěvačka se narodila v roce 1964 v kanadském Nanaimu do muzikantské rodiny. Na klavír prý hrála už ve čtyřech letech a na střední škole založila vlastní skupinu. Od devadesátých let vydala např. alba Stepping Out, Only Trust In Your Heart, All For You a Love Scenes, na nichž prokázala schopnost vdechnout starým jazzovým písničkám nový život. Další When I Look In Your Eyes už dosáhla na Grammy. V roce 2002 získala znovu Grammy, když její album Live In Paris ocenili akademici v jazzové kategorii.

Kromě jazzových standardů Diana osobitě zpívá i vlastní věci nebo popové a rockové coververze (např. od Joni Mitchell či Toma Waitse).

Vstupenky jsou v prodeji exkluzivně pouze v síti Ticketpro, online na www.ticketpro.cz a telefonicky na callcentru 296 333 333. Vstupenku na koncert Diany Krall v cenových kategoriích 990, 1200, 1500, 1800 a 2500 Kč si také můžete zakoupit jako E-Ticket – vstupenku, kterou si jednoduše vytisknete sami.

Reklama

Výběr článků

Načítám