Hlavní obsah

Silvestr v Rudolfinu s hornistou Radkem Baborákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světově uznávaný hornista Radek Baborák a jeho ansámbl Orquestrina, mezzosopranistka Bella Adamova a klavírista Václav Krahulík vystoupí na Silvestra v pražském Rudolfinu. Na programu bude mimo jiné argentinské tango od legendy tohoto žánru Ástora Piazzolly, Rapsodie v modrém George Gershwina či cikánský příběh ve Fallově Čarodějné lásce.

Foto: Petra Hajská

Baborak Orquestrina představí i skladby Piazzolly či Gerschwina.

Článek

„Gershwin byl jedním z nejtalentovanějších hudebníků a skladatelů dvacátého století. Bohužel zemřel v mladém věku a jeho talent se tak rozvinul a ukázal jen v několika skladbách. Tyto jsou ovšem legendami. Stačí vzpomenout operu Porgy a Bess, Rapsodii v modrém, Concerto in F a několik písňových hitů,“ řekl k akci Baborák.

„Silvestrovský večer je pro nás novinkou. Věříme, že se z něj i díky spolupráci s Českou filharmonií stane nová tradice,“ říká za pořadatele ředitel Strun podzimu Marek Vrabec.

Orquestrina je soubor, který hraje k tanci i poslechu. Vznikl rozšířením Baborák Ensemble, který je zaměřen na klasiku a má menší obsazení. V podání Orquestriny může posluchač zažít výlet do světa tanga, bolera, rumby, habaner a dalších latinskoamerických tanců, ale také třeba do chasidských melodií, swingových rytmů a skladeb originálních i jejich úprav převážně ze dvacátého století nebo autorských úprav.

Reklama

Výběr článků

Načítám