Hlavní obsah

Shayna. Americká hvězda blues, funku a gospelu v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Shayna Steelová zavítá 10. března do pražského Paláce Akropolis. Vychází jako mnohé z nejlepších zámořských zpěvaček z blues a gospelu, její tvorba však má i současnější rysy.

Foto: Rachot.cz

Americká zpěvačka Shayna Steelová

Článek

Zpěvačka, která pochází ze Sacramenta v Kalifornii, začínala jako doprovodná vokalistka v různých kapelách. Slavný Moby si ji později vybral na album Hotel a stala se i jeho stálým hostem. Je slyšet například na singlu Disco Lies, který pronikl na vrchol taneční hitparády Billboardu i do filmu Záložní plán.

Shayna je kromě toho také broadwayskou herečkou, má na kontě role v muzikálech Rent, Jesus Christ Superstar nebo Hairspray, kde hrála členku dívčí skupiny The Dynamites.

Foto: Rachot.cz

Shayna Steelová

V roce 2004 vydala své první sólové EP a v roce 2009 první oficiální LP album I'll Be Anything. Repertoár skládá společně se svým manželem Davidem Cookem a je též častým hostem elitní newyorské skupiny Snarky Puppy ověnčené třemi cenami Grammy.

Vstupenky na koncert v Paláci Akropolis a hudební ukázky jsou k dispozici na stránkách rachot.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám