Hlavní obsah

Sexy tanečník Dan Bárta jede na turné s Darou Rolins

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dan Bárta a jazzová skupina Illustratosphere bude mít na turné netradičního hosta. Pozvali si Daru Rolins, pro kterou se rozhodli na základě společného vystoupení na Žebříku v Plzni.

Článek

Ačkoliv Dara nemá s jazzem nic moc společného, není to její první spolupráce s Danem Bártou. Pamětníci by možná ještě doma vyhrabali staré kazety poměrně legrační retrotaneční skupiny Sexy Dancers, ve které v devadesátých letech oba působili s kapelníkem Romanem Holým. Sexy Dancers byli vlastně předstupněm Monkey Business, dnes slavné skupiny, která přišla s modernější verzí muziky, než jakou hráli unylí Sexy Dancers.

Na turné prý Bárta nevynechá některé hity z doby Sexy Dancers a písničky od Illustratosphere se zase promění v duety.

Bárta patří už patnáct let ke špičce české scény. Začínal jako plzeňský rocker (Alice) a následně se proslavil v již téměř kultovní české verzi muzikálu Jesus Christ Superstar, kde vystupoval s Kamilem Střihavkou a dalšími.

Po navázání spolupráce s Romanem Holým výrazně změnil přístup. Svůj projev přizpůsoboval funku a soulu (Sexy Dancers, J.A.R.), až se propracoval k akustickému jazzu a založil Illustratosphere.

Turné Dana Bárty s Darou Rolins

08.03. - Brno

09.03. - Žďár nad Sázavou

10.03. - Olomouc

11.03. - Zlín

12.03. - Ostrava

30.03. - České Budějovice

31.03. - Plzeň

01.04. - Mariánské lázně

02.04. - Ústí nad Labem

06.04. - Praha

08.04. - Krnov

11.04. - Hradec Králové

K nejnovějšímu experimentu řekl: "Sám jsem zvědav, jak to dopadne, ale těším se. Ten žánrový přesah, který v téhle sestavě máme, je, málo platné, velmi slibný. Těším se převelice.“

Reklama

Výběr článků

Načítám