Hlavní obsah

Severokorejci chtějí stažení Bonda z kin

Novinky, Rostislav Matulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLDR

Za "zesměšňování Korejského národa" a důkaz o "amerických plánech na vojenské napadení KLDR" označila včera severokorejská studentská organizace nejnovější snímek s agentem Jamesem Bondem Dnes neumírej. Severokorejský Výbor pro mírové sjednocení vlasti zároveň obnovil požadavek na stažení snímku z kin, kam byl uveden koncem minulého roku.

Foto: PRÁVO - Šárka Tonarová

Přestože počasí teď nepřipomíná začátek babího léta, sklízejí se letní jablka a nejranější podzimní.

Článek

Snímek, v němž zkorumpovaný severokorejský důstojník zkouší rozpoutat s pomocí laserové zbraně válku mezi oběma částmi rozděleného poloostrova, čelí již několik týdnů výzvám k bojkotu také v Jižní Koreji. Dvacátá "bondovka" vyvolala velké rozhořčení zejména během novoroční premiéry v Soulu. Jižní Korejce pohoršil nejen fakt, že Bond se ve filmu oddává milostným hrátkám v buddhistické svatyni, ale i záběr, na němž jihokorejská armáda dostává mobilizační rozkaz od amerického generála. Největší pozdvižení však vyvolala scéna s farmáři, obdělávající pole za pomoci vodních buvolů. Jihokorejští studenti obvinili filmaře, že jejich vyspělý průmyslový stát zobrazují jako zaostalou zemi třetího světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám