Hlavní obsah

Severoirská palírna zavřela na den brány, aby uspořádala jedinečný hudební festival

Novinky, Jakub Kynčl (Bushmills)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bushmills

I takhle se dá uspořádat hudební festival. V severoirské vesničce Bushmills uspořádala tamější destilérka ve čtvrtek hudební festival, kam pozvala fanoušky své whiskey z celé Evropy. Festival Bushmills Live tak uzavřel běžnou bránu do destilérky a místo prohlídek výroby whiskey se dvě části palírny změnily na malé koncertní sály, kde se bavily stovky hostů.

Jake Bugg

 
Článek

Jako hlavní hvězda festivalu byla vedena islandská indie folk kapela Of Monsters and Men. Ta ani v nejmenším nezklamala a její hodinový koncert stylově zakončil hudební půlden v polozamračeném dni v nitru drsné přírody Severního Irska.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Palírna whiskey v irské vesničce Bushmills.

"Uplynulá noc byla úplně něco jiného, než co jsme kdy zažili. Neuvěřitelně rádi bychom si tu někdy zahráli znovu," řekl po koncertu Ragnar "Raggi" Þórhallsson z islandského uskupení.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Zpěvačka Nanna Bryndís Hilmarsdóttir ze skupiny Of Monsters and Men

Byli to nakonec ale hlavně písničkáři, o kterých si návštěvníci festivalu po cestě zpět do svých hotelů povídali.

Jake Bugg – objev dnešní doby

Jake Bugg, 19letý objev a senzační talent z britského Nottinghamu, svým hlasovým projevem překvapil všechny Evropany, kteří ještě neměli tu čest jej slyšet. Jeho album se přitom v tomto roce dostalo na samotnou špičku britských žebříčků prodeje a ne nadarmo je nazýván novým Bobem Dylanem. Ačkoliv Bugg připustil, že Dylana uznává, tvrdí, že měl silnější zdroje inspirace než jeho. Podle jeho frikulí s hlasem byste mu to však jen těžko věřili.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Na uzavřený festival dostalo pozvánku přes pět stovek lidí.

Příjemným překvapením pro mnohé byl jam severoirského písničkáře Iaina Archera se dvěma hosty – Davidem C Clementsem a Tony Wrigtem známým pod pseudonymem VerseChorusVerse. Právě tento ryšavý písničkář dokázal několik stovek hostů rozezpívat na závěr svého vystoupení, když předvedl úchvatné provedení své skladby "You can't win back your freedom if you have never been free at all" (Nemůžete vyhrát zpět svou svobodu, pokud jste nikdy svobodní nebyli). A právě svoboda je v Severním Irsku už dlouhá léta ústředním tématem mnoha písní a skladeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám