Hlavní obsah

Seriálový primář Sova leží ve vážném stavu v nemocnici

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Slovenský herec Ladislav Chudík (81), jehož nejznámější rolí je postava primáře Sovy ze seriálu Nemocnice na kraji města, leží na jednotce intenzivní péče bratislavské nemocnice sv. Cyrila a Metoděje a jeho stav je vážný. Rádiu Frekvence 1 to ve čtvrtek potvrdila i hercova manželka Alena.

Článek

"Je to prostě zápal v břišní dutině, víc se k tomu nechci vyjadřovat. Jsou chvíle, kdy je mu lépe, což je právě teď, tak doufám, že to bude lepší," uvedla. "Mám hlubokou víru v to, že se z toho dostane. Věřím lékařům, věřím, že se to prostě zlepší, že to bude dobré, i když je to teď vážné. V 81 letech je to samozřejmě tím vážnější," dodala.

Jako první přinesl informaci o kritickém stavu slavného primáře Sovy ze seriálu Nemocnice na kraji města slovenský týdeník Plus 7 dní, který tvrdí, že Chudík byl hospitalizovaný šestého července s vážnými střevními problémy a bojuje o život. Měl silné bolesti a vysoké teploty. Lékaři nevylučují operaci, která je v jeho věku vždy riziková.

"Jeho zdravotní stav se zhoršil před měsícem. Lékaři zjistili, že Chudík trpí neprůchodností střev," napsal Plus 7 dní. Při této nemoci dochází k obrovským bolestem v břišní oblasti, ke snížení krevního tlaku, dehydrataci organismu a k vysokým teplotám. Jedna z nejvýraznějších osobností slovenského herectví měla v průběhu života několik zdravotních komplikací. Herec byl znám nezlomnou vůlí a chutí do života.

"Na stará kolena mám starosti se silnými bolestmi hlavy, páteře a ani nohy mě neposlouchají tak jako dříve. To je asi trest za primáře Sovu," říkal s úsměvem. V minulosti už měl potíže také se střevy.

Ze všech komplikací se Chudík vždy dostal

"Když jsem byl jednou na vojenských manévrech, dostal jsem velké bolesti v okolí žakludku a střev. Lékař v Lučenci viděl mladého vojáka a řekl, že jsou to kyseliny. Když bolesti nepřecházely, zariskoval jsem, sám jsem si vypsal opušťák, zajel jsem ke známému lékaři do Bratislavy. Ten mě okamžitě poslal na operaci. Měl jsem zápal slepého střeva těsně před perforací," líčil v minulosti kritickou situaci slavný herec.

Ze všech zdravotních komplikací se Chudík zatím v životě dostal, byl plný energie, rád pracoval na své zahrádce před chatou u jezera v Senci nedaleko Bratislavy. V činohře Slovenského národního divadla účinkoval v minulé sezóně ve dvou inscenacích. V inscenaci Tančírna si musel podle scénáře zapálit cigaretu a tím obhajoval, že občas kouří. "Před Tančírnou si v šatně zapálím, aby to na scéně nebyla moje první cigareta, aby se mi nezatočila hlava. Takže to je taková pracovní cigareta," odůvodňoval kouření Chudík. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám