Hlavní obsah

Seriál s Plodkovou i kuchařskou show chystá Stream.cz

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Nový komediální seriál s Janou Plodkovou a Markem Danielem, pořady o kultuře, kuchařskou show i pohádky chystá internetová televize Stream.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jana Plodková

Článek

Komediální série Casting vypadá slibně. Marek Najbrt ji natáčí podle scénáře Roberta Geislera, který už pro Stream.cz napsal Kancelář Blaník a Autobazar Monte Karlo. Hlavní roli majitelky castingové agentury dostala Jana Plodková, jejího vlezlého manžela a hypochondra hraje Marek Daniel, další role třeba Jakub Žáček, Vojtěch Dyk, Lukáš Pavlásek a Pavel Liška.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tým internetové televize Stream.cz.

Herci hrají sami sebe, ale scénář je staví do bizarních situací. V prostředí castingu  plného emocí se odehrávají malé i velké bitvy. Přicházejí podivíni, ale také uhlazené hvězdy, ze kterých se mohou vyklubat násilníci. Na pilotní díl naváže sedm epizod a premiéra se čeká během roku 2017.

„V době, kdy jsme o Castingu uvažovali, byla idea zveřejnit ho na internetu velkou výzvou i riskem z pohledu sledovanosti. Dnes, díky kontinuální spolupráci s internetovou televizí Stream, se risk překlopil spíše na naši tvůrčí stranu. Tím se výzva násobí, což nás motivuje a baví,” řekl producent Milan Kuchynka.

Novými díly pokračuje na Streamu pořad A Dost! s Janem Tunou, který odhaluje nekalé praktiky obchodníků i úřadů, zejména v oblasti potravin. V minulosti odstartoval např. kauzu piškotů Opavia a také kauzu bio brambor, které obsahovaly DDT.

„Začali jsme dělat testy, každý měsíc jeden, spolupracujeme s nejlepšími laboratořemi v zemi. Testujeme i produkci z Německa,” řekl v úterý Jan Tuna, který si na Streamu pochvaluje „míru kreativity a svobody”.

Luxus na talíři

V novém seriálu Um! bude Ondřej Horák, autor vzdělávacích a uměleckých projektů, provázet po světě současného výtvarného umění. Bude si klást otázky, jak vypadá umění 21. století a zda patří do galerií, nebo spíše na ulici.

„Nechci konkurovat pořadům, které představují probíhající výstavy, dělají rozhovory s umělci a teoretiky nebo hodnotí jejich práci. Zajímá mě výtvarné a vizuální umění kolem nás, jeho podoby a důvody jeho vzniku. Na položené dotazy chci hledat srozumitelné odpovědi,” řekl Horák.

Pokračuje i pořad o architektuře Gebrian Vs., který se věnuje Londýnu či Vídni.

Novým kuchařským pořadem Luxus na talíři bude od 4. dubna provázet Robert Mikluš. Heslem show je vařit česky a pořádně, nikoli levně a rychle. Českou kuchyni lze připravovat na světové úrovni. Nemusíme dělat kompromisy, šetřit na surovinách a spěchat, tvrdí tvůrci. Odbornou záštitu nad pořadem převzal Roman Vaněk.

Jídlu se věnuje i foodblogerka Koko, která od června začíná na Streamu s novým pořadem. V současnosti zkouší na farmářských trzích (v Praze na Náplavce a na tzv. Kulaťáku) své vývary a v létě plánuje představit své fresh-polévky (studené zeleninové a ovocné polévky).

Dětem jsou určeny nové Pohádky z lednice, které začnou v červnu. Scenárista Robert Geisler napsal pohádky, které se skutečně odehrávají v lednici a jejich hrdiny jsou buřtík Špekáček a paprička Feferonka.

Seznam zvyšuje investice

Seznam.cz letos zvýší investice do své internetové televize Stream.cz proti loňsku o 50 procent, uvedl generální ředitel Seznamu Pavel Zima s tím, že Stream by měl expandovat do chytrých televizorů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Generální ředitel společnosti Seznam.cz Pavel Zima (vlevo) a šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř

Stream je v současnosti dostupný v chytrých televizorech Samsung a LG. Od dubna bude nově i v nabídce Android TV a Apple TV. Počet zhlédnutí ve smart TV aplikacích se za poslední šest měsíců zvýšil více než dvakrát na téměř 1,5 miliónu.

„Od roku 2013 se Stream.cz zaměřuje výhradně na vlastní tvorbu. Počet vlastních pořadů se loni zvýšil o 18 procent na 53. Novinkou byl například seriál Autobazar Monte Karlo s 672 000 zhlédnutími na epizodu. Nejsdílenější byla One Man Show blogera Kazmy,“ uvedl šéfproducent Streamu Lukáš Záhoř.

Stream nechce být jen Blaník

Nejpopulárnějším pořadem internetové televize je politická satira Kancelář Blaník. Tvůrci letos získali Českého lva za mimořádný počin v oblasti audiovize.

„Nechceme být televizí jednoho seriálu, původní hranou tvorbu bychom rádi posunuli dál prostřednictvím nově vytvořené scenáristické skupiny. Pozornost ale soustředíme i na hudební formáty, dětský obsah a nezávislou publicistiku," dodal Záhoř.

Reklama

Výběr článků

Načítám