Hlavní obsah

Seal v létě zazpívá v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Seal, který proslul inteligentní taneční muzikou přesahující rámec běžné spotřební diskotékové produkce, navštíví 8. července halu HC Sparta Praha. Vstupenky jsou nyní k dispozici v sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket-art.

Článek

Seal přijede představit novinku System, kterou vydal v roce 2007 ve spolupráci s britským hudebníkem a skladatelem Stuartem Pricem. Jde o převážně syntezátorovou taneční hudbu obohacenou o akustické a občas i elektrické kytary.

„Chtěl jsem se vrátit ke kytaře, k prvnímu nástroji, na který jsem složil hity Crazy a Killer, tedy k základům toho, co opravdu rád dělám," říká Seal.

Tento zpěvák, textař, skladatel a držitel ceny Grammy se vynořil na britské scéně na počátku 90. let s hitem Killer. Následoval úspěšný singl Crazy, který se dostal do TOP 10.

Na následujících albech předvedl schopnost osobitým způsobem smíchat soul, rock i komerční taneční hudbu a zaujmout masového posluchače, aniž by ztratil úctu kritiky. Výjimečný je především svým sametovým hlasem, který proslavily hity jako Kiss From a Rose či Don’t Cry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám