Hlavní obsah

Sculpture Line rozmístí sochy

Právo, rea

Hudební, filmové i divadelní festivaly se ruší kvůli koronaviru a bezpečnostním opatřením s ním souvisejícím. Jeden se ale může konat bez omezení. Je jím Sculpture Line, sochařský festival, který se odehrává pod širým nebem napříč republikou.

Foto: archiv Sculpture Line

Lvice Jaroslava Róny sedí v Ratměřicích.

Článek

Od června do září v ulicích, na náměstích, parcích nebo na jiných veřejných prostranstvích lidé uvidí avantgardnější a méně obvyklá díla renomovaných českých umělců.

Zatím svou účast potvrdil Jaroslav Róna, Jakub Flejšar, Kurt Gebauer, Alexandra Koláčková, Lukáš Rittstein, Michal Gabriel, Tomáš Medek, Stefan Milkov, ze zahraničí Andrej Margoč, Liu Ruowang nebo Johannes Pfeiffer. „Také v letošním, pro všechny tak komplikovaném roce projekt pokračuje. Jeho význam se zvětšuje, protože pomáhá překonávat sociální a kulturní izolaci, ve které jsme se všichni ocitli, a vysílá zřetelný signál, že se přes všechny obtíže vracíme k normálnímu způsobu života,“ řekl kurátor festivalu Martin Dostál.

Letošní, šestý ročník se uskuteční v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Broumově, Liberci, Pardubicích, Hradci Králové, Plzni, Vratislavicích nad Nisou a Dolních Břežanech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám