Hlavní obsah

Scorsese, De Niro a mafie - zaděláno na Oskary

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačí říci Scorsese, De Niro a mafie a ve vzduchu se už vznášejí další Oskary. Film podle knihy I Heard You Paint Houses od Charlese Brandta, který teď bude legendární režisér Martin Scorsese točit, vzbuzuje už v přípravné fázi ta nejvyšší očekávání.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Robert De Niro

Článek

Martin Scorsese spolupracuje na příběhu se scenáristou Stevem Zaillianem, který už má na kontě Gangy New Yorku a Schindlerův seznam.

Robert De Niro bude hrát drsňáka Franka "Ira" Sheerana, který má mít na svědomí více než dvacet pět mrtvých včetně odboráře Jimmyho Hoffy. Spojení "Paint Houses" (malovat domy) z názvu knihy znamená ve slangu vraždění na objednávku, po kterém zůstává krev na zdech a podlaze.

Sheeran byl skutečný mafián, který se s autorem knihy Brandtem spřátelil. Zemřel v roce 2003 a jeho činy nikdy nebyly zcela objasněny.

Scorsese a DeNiro spolupracovali mnohokrát

Martin Scorsese natočil s Robertem De Nirem mnoho filmů a vždy šlo o špičkové snímky, z nichž některé získaly přívlastek "nesmrtelné". V roce 1973 zahájili spolupráci na dramatu Špinavé ulice, pak vznikl slavný Taxikář, New York, New York a v neposlední řadě oscarový Zuřící býk.

Kromě toho je DeNiro přímo ukázkovým filmovým mafiánem. Kultovní postavení mu zajistil už druhý díl trilogie Francise Forda Coppoly Kmotr (hrál Vita Corleona), který je podle mnoha kritiků i filmových fanoušků nejlepším americkým filmem všech dob.

Ze svého "gangsterství" si De Niro udělal legraci ve zdařilé komedii Přeber si to, kde se jako psychicky labilní mafioso nechá léčit od psychoanalytika.

Anketa

Co čekáte od nového mafiánského filmu Martina Scorseseho?
Film roku
61,2 %
Slušné, ale už je za zenitem
19,1 %
Nuda
19,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 371 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám