Hlavní obsah

Scooter přijede v květnu do Sazka Areny

– PRAHA

Německá techno skupina Scooter vystoupí 5. května v pražské Sazka Areně. Trio si i po deseti letech dokázalo udržet přízeň svých fanoušků jak v Německu, tak u nás.

Článek

Jejich poslední singl Suavemente se drží dva týdny na prvním místě hitparády DJů a rádií zaměřených na taneční a diskotékovou hudbu  Factory Top 40 - Czech DJ Playlist.

Scooter se dali dohromady v roce 1994, ovšem jejich dva hlavní protagonisté H. P. Baxxter a Rick J. spolu hráli od roku 1986. Scooter přitom měl být jen krátkodobým projektem, ovšem úspěch debutového singlu Vallée de Larmes a zejména následujícího Hyper Hyper členy přesvědčil, aby se Scooter pokračovali.

Velký úspěch slavilo i druhé album Our Happy Hardcore z roku 1995, na které navázaly další dlouhohrající desky, které se staly většinou zlatými nebo platinovými. Skupina zvládla v roce 1998 i odchod Ferrise Buellera na sólovou dráhu. Na pět let ho nahradil Axel Coon, než se třetím členem souboru stal Rick J.

Skupina se zaměřuje na přímočarý stadiónový rave, který nejlépe strhne masy v halách. Často také přebírá známé skladby, které upravuje do hávu rave. Na albu Sheffield se však obrátila i k náročnější EBM, jakou přinášely na počátku 80. let britské kapely právě ze Sheffieldu.

Poslední deska Mind The Gap ze závěru loňského roku opět potvrdila výjimečnou pozici skupiny na komerční techno scéně, kde většina kapel jen prudce zazáří a za pár let zcela zapadne.

Vstupenky k stání stojí 550 korun a k sezení 580.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám