Hlavní obsah

Sandra přijede do Prahy a Příbrami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá popová zpěvačka Sandra vystoupí v pátek v pražské Lucerně a o den později v Příbrami. První úspěchy získala v osmdesátých letech v s dívčím triem Arabesque v Japonsku. V polovině osmdesátých let se vydala na úspěšnou sólovou kariéru a uznání jí zajistilo působení ve skupině Enigma, vedené producentem rumunského původu Michaelem Cretu, který byl dlouho i jejím manželem.

Foto: Archiv

Sandra v roce 2015

Článek

Zaznít by měly na koncertech i její nejznámější skladby In the Heat of the Night, Hi Hi Hi nebo Everlasting Love. A ačkoliv vystupuje již od sedmdesátých let, bude to její teprve třetí návštěva Česka.

Než se Sandra vydala na sólovou kariéru, působila v dívčím triu Arabesque. To vydalo v Japonsku 15 desek. „Řekla bych, že to pro mě byla hlavně dobrá škola profesionality. Tancovali jsme a studovali osm hodin denně, bylo to vážně skvělé. Měli jsme velký úspěch a hodně koncertů hlavně v Japonsku a Koreji, odehráli jsme často i dva koncerty denně, v poledne a večer spolu se čtyřiceti lidmi na pódiu,” zavzpomínala pro pořádající agenturu VDN Promo Sandra na své působení v dívčím triu.

Vysvětlila i to, co jí mohlo přinášet úspěch: „Myslím si, že si oblíbili můj velmi vysoký hlas. Když jsem byla mladá, byl opravdu vysoký. Zpívala jsem písně Arabesque o několik tónů výše, než je zpívám teď.“

Foto: Archiv

Sandra na archivním snímku

Po rozpadu tria se vydala na sólovou kariéru, na které už spolupracovala s Michaelem Cretu a která jí přinesla hity (I´ll Never Be) Maria Magdalena a In The Heath Of The Night.

Od roku 1990 působila i ve skupině Enigma, ve kterém Cretu spojoval s elektroniku s new age a etnickou hudbou ale také s gregoriánskými chorály. Zpívala na prvních třech albech.

Cretu i pak produkoval její alba, poslední tři desky však jsou dílem blízkého Cretuova spolupracovníka Jense Gada. Posledním albem je Stay In Touch z roku 2012.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám