Hlavní obsah

Šance pro umělce z Eurovize. Praha chystá party nejhoršího evropského braku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velvyslanci evropských zemí spojili síly, aby mohli veřejnost pozvat na nejhorší party roku. Můžeme se prý těšit na „přehlídku kýčovitých evropských písní, propadáků a špatného vkusu”, a to 9. prosince od 21.00 hodin v pražském Café Nona. Ideální příležitost pro všechny umělce, kteří se zúčastnili nebo chtějí zúčastnit panoptika zvaného Eurovize. Z toho se už ČR jednou odhlásila, ale nyní se díky České televizi chce vrátit.

Foto: Reuters

Conchita Wurst v Eurovizi

Článek

„Smyslem satirického antivečírku je upozornit na novou mobilní aplikaci Eunic App, která naopak nabízí kompletní informační servis o těch nejkvalitnějších kulturních akcích, které se v Praze konají,” vysvětlili pořadatelé.

„Eurotrash, tedy výběrová party toho nejhoršího z evropské kultury, není zamýšlena jen jako obyčejná satira. Večer plný propadáků, špatného vkusu a hudebního kýče chce paradoxně upozornit na snadný způsob, jak se dozvědět o těch nejlepších kulturních akcích, které se v Praze pořádají. Party totiž slouží jako nástroj pro představení zbrusu nové mobilní aplikace EUNIC App, která zdarma nabízí kompletní informace o programu v portugalském, italském, francouzském, německém, rakouském, lotyšském, španělském, polském, bulharském aj. kulturním institutu či velvyslanectví, a to na jednom místě – v mobilech svých uživatelů,” dodali.

„Evropské instituty a velvyslanectví, které sídlí v Praze, se programově zabývají tím, aby vytvářely a podporovaly stovky zajímavých kulturních akcí, které si drží vysokou úroveň a prezentují kulturu jednotlivých evropských zemí,“ řekl Jakob Ráček z Goethe-Institutu. „Právě proto jsme se rozhodli udělat pravý opak a zorganizovat tu nejhorší party vůbec.“

Za odměnu výlet na východoněmecké velvyslanectví

Foto: Goethe Institut

Nejhorší odpad vám na party přehraje DJ Vrtulník Michael V. z J.A.R. Navíc je vstup zdarma, a ještě můžete vyhrát kvalitní ceny – jazykové kurzy nebo poukaz do sauny bývalého velvyslanectví NDR.

Pokud party navštívíte, dejte si záležet na oblečení, protože budou vyhlašovat i nejvíce „thrash” outfit. Inspirací může být třeba styl východoněmeckých tajných agentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám