Hlavní obsah

Salvador Sobral je s novým srdcem doma

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletý portugalský zpěvák Salvador Sobral, vítěz posledního ročníku písničkové soutěže Eurovision Song Contest, která se uskutečnila loni v Kyjevě, je po transplantaci srdce doma. Oznámil to na jednom ze svých profilů na sociálních sítích. Po téměř pěti týdnech pobytu na klinice v Santa Cruz nedaleko Lisabonu byl propuštěn do domácího ošetřování.

Foto: ČTK

Portugalský zpěvák Salvador Sobral.

Článek

Zákrok proběhl 8. prosince 2017 bez komplikací a pacient se po něm velmi dobře zotavil. Nadále však potřebuje klid a měl by se vyhýbat místům s vyšší koncentrací lidí, stejně tak objímání. Pro talentovaného zpěváka, který se v souvislosti s vážnými srdečními potížemi nikdy nemohl vzdálit od svých lékařů na více než dva týdny a na transplantaci čekal několik roků, může chirurgický zákrok znamenat cestu do další úspěšné kariéry. Naposledy se na pódiu objevil 8. září v Estorilu, kde se během vystoupení opakovaně dojal k slzám.

Jeho zatím poslední osobní vyjádření si fanoušci mohli vyslechnout v den, kdy slavil své osmadvacáté narozeniny, tedy 28. prosince 2017. Tehdy s blízkými a přáteli oslavoval v nemocnici a pochlubil se množstvím povzbuzujících zpráv, které obdržel od fanoušků. Podle lékařů sice nějaký čas potrvá, než se zcela zotaví, pokud ale nedojde ke komplikacím, mohl by žít úplně normálně.

Připomeňme, že loňskou Eurovizi vyhrál s baladou Amar pelos dois, kterou pro něho napsala jeho sestra Luisa Sobralová. Díky jeho triumfu se letos soutěž uskuteční v Lisabonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám