Hlavní obsah

S The Sisters Of Mercy před koncertem v Táboře

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Hlavní hvězdou prvního dne festivalu Love Planet v Táboře, jsou The Sisters Of Mercy. Legenda gotického rocku, kterou vede zpěvák Andrew Eldritch, vystoupí před půlnocí. Před koncertem poskytl Novinkám rozhovor její nový kytarista Chris Catalyst.

Článek

Jak jste dostal do kapely?

Já mám sólový projekt, který se jmenuje Robochrist. A člověk, který ovládá bicí automat v The Sisters Of Mercy, my se trochu známe, přišel na show v Leedsu. Po ní mi řekl - nám se líbí, co děláš, připoj se k nám. A tak jsme začali zkoušet.

Co pro vás znamená hrát v The Sisters Of Mercy?

Já se ke kapele připojil před třemi měsíci, a mám-li být upřímný, neznal jsem mnoho z jejích skladeb, i když mám řadu přátel, kteří jsou jejich velkými fandy. A právě to, že kapelu moc neznám, se líbí Andrewovi, on nechtěl někoho, kdo by byl příliš ovlivněn historií. Ale když jsem se s jejich tvorbou seznámil, musím říci, že mě velmi zaujala, kapela se mi líbí, hrát v ní je zábava.

Nemyslíte si, že tvorba The Sisters Of Mercy přece jen trochu ztrácí na aktuálnosti?

Ano, oni jsou trochu staří, ale když jsem slyšel jejich hudbu, tak musím, říci, že scéna právě takovou hudbu potřebuje.

Otázka ovšem je, zda firmy, které se orientují na aktuální trendy projeví dostatečný zájem.

To je pravda,  firmy bohužel většinou vedou lidé, kteří nevědí, o čem hudba je, i když jsou výjimky. Ale věřím, že internet nabídne brzo možnosti, jak obejít firmy, i když ty nezaniknou.

Jaká panuje situace v kapele? The Sisters Of Mercy jsou souborem, o němž se traduje, že v něm panuje napětí, žádná sestava nevydržela déle než jedno album.

Všichni jsou na mě hrozně příjemní a vše je v naprosté pohodě. V kapele panuje tvůrčí atmosféra.

Znamená to, že pracujete na novém materiálu?

Zatím ne, musel jsem se za dva měsíce naučit velké množství starších písní. Ale uvažuje se, že by se mohlo něco nového udělat. Na mě to však nezávisí, přesto držím palce, aby to vyšlo. Vím, že je snaha.

Co má kapela na repertoáru tento večer?

Co budeme hrát tento večer do detailu nevím, ještě jsem neviděl seznam písní, ale budou tam velké hity Dominion, Temple Of Love i některé písně, které už tak známé nejsou, ale fanoušci o nich vědí. Doposud vždy to byl celkem silný set, který skutečně měl rockový drive.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám