Hlavní obsah

S Josém Carrerasem vystoupí v Praze i Karel Gott

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět dní po svých pětašedesátých narozeninách vystoupí v sobotu od 20 hodin v Praze španělský tenorista José Carreras. Pěvec známý především z 80. let minulého století z koncertů tří tenorů (spolu s Lucianem Pavarottim a Plácidem Domingem) bude sólistou Vánočního koncertu v O2 Areně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Světoznámý tenorista José Carreras na setkání v pražském hotelu Augustine.

Článek

Doprovodí ho Rozhlasový orchestr (SOČR) řízený Davidem Gimenézem, spoluúčinkovat bude Kühnův dětský sbor a Carreras si pozval dva hosty – korejskou sopranistku Mi-hae Park a našeho zpěváka Karla Gotta.

„S paní Park zpívám již dlouho,“ řekl Právu Carreras. „A Karel Gott je váš hrdina, to vím dobře, takže je pro mě velkou ctí zazpívat si s ním na koncertě.“

Podle organizátorů koncertu mají společně přednést vánoční píseň, Karel Gott pak bude mít i vlastní blok.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Světoznámý tenorista José Carreras a korejská sopranistka Mi-hae Park na čtvrtečním setkání v pražském hotelu Augustine.

Do Prahy se Carreras vždy rád vrací. Naposledy v ní zpíval před třemi lety na podobném vánočním koncertě.

„Ale nikdy nemám čas prohlédnout si vaše kouzelné město,“ přiznal. „Zřejmě až někdy v budoucnu, až tu nebudu zpívat. V sobotu nezazpívám nic česky. My z jižních zemí Evropy se jen těžko učíme vaši řeč, je to pro nás přece jen obtížné.“

Sobotní koncert je součástí vánočního turné, během kterého zpíval v Košicích, následně ho čekají ještě vystoupení v Luganu, Lipsku, Miláně a Moskvě.

„Koncert v Lipsku bude ale odlišný,“ vysvětloval v pátek tenorista. „Je to galakoncert pro Nadaci proti leukemii, kterou jsem v roce 1988 založil. Šestnáctý koncert je výročním gala, které pořádám každý rok, a je přenášené německou ARD.“ Nadace, kterou založil poté, co se sám vyléčil z leukémie, takto vybrala již 100 miliónů eur.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tenorista José Carreras

Během koncertu zazní hlavně vánoční písně, italské, francouzské, americké, ale i české. Korejská pěvkyně, která u nás již zpívala mnohokrát, přednese i árii z Rusalky.

Podle organizátorů jsou s výjimkou míst v přízemí ještě stále lístky k dostání. Koncert začíná ve 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám