Hlavní obsah

S Georgem Michaelem kapela Queen nepočítala

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po smrti zpěváka skupiny Queen Freddieho Mercuryho se mezi fanoušky i hudebními odborníky začalo hovořit o tom, že by jej ve slavné britské kapele měl nahradit zpěvák George Michael. Dělo se tak na základě jeho skvělého výkonu na vzpomínkovém koncertu na Mercuryho v dubnu roku 1992.

Foto: ČTK

George Michael zpíval skvěle i písně kapely Queen.

Článek

Roger Taylor, bubeník Queen, ovšem nyní prozradil, že v kapele nikdy neuvažovali o tom, že by měl být George Michael nástupcem Mercuryho. „Vzpomínám si na ty zvěsti, ale neuvažovali jsme o tom. Nevyhovoval by nám. George nebyl zvyklý pracovat s kapelou naživo. Když během zkoušek na koncert slyšel za sebou její sílu, nemohl tomu uvěřit,“ vzpomíná Taylor.

Mercury zemřel 24. listopadu 1991 na komplikace spojené s AIDS. Bylo mu 45 let. Krátce po jeho smrti se ostatní členové skupiny spolu s manažerem Jimem Beachem rozhodli získat peníze na boj proti AIDS. Uspořádali v Londýně Freddie Mercury Tribute Concert.

Tato nezapomenutelná událost dala vzniknout The Mercury Phoenix Trust, organizaci, jež se původně zabývala rozdělováním peněz získaných z koncertu. Poté se rozrostla s různými aktivitami do celého světa.

Během zmíněné akce si členové Queen a jejich přátelé připomínali písně, které Mercury zpíval. Vystoupili na ní David Bowie, Def Leppard, Extreme, Bob Geldof, Guns N’Roses, Metallica, Tony Iommi, Elton John, Annie Lennoxová, George Michael a další. Více než čtyřhodinový koncert vidělo na místě 72 tisíc lidí a asi dvě miliardy dalších ho zhlédlo či slyšelo v televizi a rádiu.

George Michael získal za svůj výkon mnoho pochval a na to konto se objevily zvěsti, že má šanci na trvalé angažmá s Queen. Spekulovalo se tehdy také o Robbiem Williamsovi. Queen ale nakonec angažovali Paula Rodgerse a po něm amerického zpěváka Adama Lamberta, který je s kapelou dosud.

George Michael zemřel 25. prosince 2016 ve věku 53 let.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám