Hlavní obsah

Rowlingová září, Bard Beedle vydělal charitě čtyři milióny liber

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spisovatelka J.K. Rowlingová řekla BBC, že je potěšena výsledkem dobročinné akce spojené s prodejem Bajek Barda Beedleho. První knížka Rowlingové napsaná po skončení potterovské série vydělala osiřelým a postiženým dětem čtyři milióny liber a částka stále roste.

Foto: Reuters

J. K. Rowlingová

Článek

Knížka vyšla 4. prosince a výnos jde podle přání autorky organizaci Children's High Level Group (CHLG). "Veškerý výnos jde na pomoc dětí bez rodin, mnohé z nich jsou postižené," uvedla Rowlingová.

Pohádky Barda Beedleho jsou na nejlepší cestě stát se bestsellerem roku. Ve Velké Británii se už prodalo téměř 370 000 výtisků, i u nás se prodává dobře. "Jsem nadšená, že to vyneslo tolik peněz, ráda bych poděkovala každému, kdo si knížku koupil," dodala.

Rowlingová ale nepřekonala vlastní rekord a pohádky se nestaly nejrychleji se prodávající knihou v Británii. Tento titul stále náleží pátému dílu ze slavné potterovské ságy.

Reklama

Výběr článků

Načítám