Hlavní obsah

Rowlingová vydá Vánoční prasátko, bude čistě pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

J. K. Rowlingová si dává velkou pauzu od detektivek, ale k Harrymu Potterovi se nevrací. Její novinka Vánoční prasátko je prostý příběh pro děti.

Foto: ČTK/AP/Christophe Ena

J. K. Rowlingová

Článek

Vánoční prasátko vychází 12. října ve Velké Británii, Irsku, Austrálii, Indii, Kanadě, USA, Německu a také v Česku.

Bude o malém chlapci, který nade vše miluje své plyšové prasátko a sdílí s ním různé zážitky. Jenže o Vánocích se prasátko ztratí. Bude třeba vánočního zázraku, aby se dětský hrdina dostal ke svému kamarádovi. Knížka je vhodná pro děti od 8 let.

Člověk, který menstruuje? Jsem žena, směje se Rowlingová korektnímu jazyku

Kultura

Předešlé dílko, pohádka The Ickabog, byla loni pro děti v lockdownu zveřejňována zdrama na internetu a vydána až později. Výnos byl věnován lidem, které nejvíc zasáhla pandemie.

„J. K. Rowlingová napsala knihu, která potěší fanoušky Harryho Pottera i nové malé čtenáře. Knihu, která v sobě mísí svět skutečný se světem fantazie, knihu, jejíž příběh je napínavý a moudrý zároveň. Dotýká se totiž mnoha důležitých témat. Kniha vyjde v pevné vazbě s devíti velkými a mnoha drobnějšími černobílými ilustracemi oceňovaného ilustrátora Jima Fielda. Obálku zveřejníme v příštích měsících,” sdělilo nakladatelství Albatros.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám