Hlavní obsah

Rowlingová dokončila šestého Harryho Pottera

LONDÝN

Osmatřicetiletá Joanne Kathleen Rowlingová připravila pro své čtenáře vánoční dárek. Dokončila totiž šesté pokračování dobrodružných příběhů Harryho Pottera. Kniha Harry Potter and the Half-Blood Prince by měla vyjít v červenci 2005.

Foto: Petr Hamerník

Velkým tahákem je stádo slonů, hlavně mláďata

Článek

"Vím, že to očekáváte na Vánoce," uvedla autorka, která je ale přesvědčena, že mnozí budou mít o svátcích jiný program než sledovat vydání její knihy.

Dílo s názvem Harry Potter and the Half-Blood Prince je sice dokončeno, vyjít by mělo ale v příštím roce, přesné datum bylo stanoveno na 16. července. Kniha bude prý delší než pátý díl.

"Jsem s konečným výsledkem spokojená jako s těmi předešlými," pochválila si britská autorka. "Jen doufám, že až knihu budete číst, usoudíte, že se vyplatilo na ni čekat," dedala.

Rowlingová již v minulosti prozradila, že v šestém dílu jedna z postav zemře. Podrobnosti však neprozradila. Harry Potter by však podle ní měl vystupovat i v sedmém pokračování.

Předešlých pět knih se po celém světě prodalo přes 250 miliónů kusů. Byly přeloženy do šedesáti jazyků. Její díla se stala také předlouhou filmových příběhů.

Nakladatelství Albatros, které knihy o Harrym Potterovi vydává v češtině, zatím pro šestý díl používá pracovní název Harry Potter a Princ dvojí krve, řekl ČTK manažer vnějších vztahů Martin Cvilink. Podle jeho slov ale zatím není možné určit ani předběžný termín, kdy by se šesté pokračování Harryho Pottera mohlo objevit v češtině.

Reklama

Související témata:

Související články

Joanne Rowlingová čeká třetí dítě

Osmatřicetiletá Joanne Kathleen Rowlingová, autorka dobrodružných příběhů o Harry Potterovi, v sobotu oznámila, že se příští rok stane matkou již třetího...

Výběr článků

Načítám