Hlavní obsah

Rowan Atkison v roli agenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární představitel Mr. Beana Rowan Atkinson ztvárnil titulní roli v britské špionážní komedii Johnny English, která bude do tuzemských kin uvedena ve čtvrtek 17. dubna. Po boku Atkinsona se objeví John Malkovich, australská popová zpěvačka Natalie Imbruglia, Ben Miller a Douglas McFerran.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Agent oddělení MI7, s nímž se nemůže měřit ani James Bond, nastupuje právě včas, neboť z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Británie čelí vážné krizi. Johnny se ujímá pátrání, které vede neotřelým a svérázným způsobem. Podezřelým je francouzský obchodní magnát (John Malkovich), přičemž nejcennější symbol moci ostrovního království má obohatit jeho dosud nekorunovanou hlavu. Ve chvíli, kdy už je téměř vše ztraceno, přispěchá na pomoc krásná agentka Interpolu.

Impulsem k napsání scénáře se stala série reklamních spotů, natočených v 90. letech pro kreditní karty, v nichž Atkinson vytvořil postavu agenta typu "neřízená střela".

Rowan Atkinson si roli vychutnal, ani v těch nejkrkolomnějších situacích se nenechal zastupovat kaskadéry. Bavily ho zejména scény s honičkami aut - Atkinsonovi je známé, že rád jezdí velmi rychle. Prý si však užil také hodiny, které strávil zavěšený ze stropu katedrály.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám