Hlavní obsah

Rona Wooda překvapil prodej jeho obrazů v Praze

Novinky, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V září skončila v pražské Galerii Miro ve Strahovském klášteře prodejní výstava obrazů a grafik Rona Wooda, kytaristy skupiny Rolling Stones. Autor není žádný výtvarný amatér - profesionální vzdělání v tomto oboru získal na umělecké škole v Londýně a zvládá i ty nejnáročnější grafické techniky.

Foto: Revolta, Suvereno

Oficiální flayer akce

Článek

Expozice se těšila značnému zájmu veřejnosti - za měsíc se na ni přišlo podívat téměř devět tisíc diváků. Celkem se prodalo 19 ze tří desítek vystavených exponátů. Nejlevnější grafika stála 31 tisíc, nejdražší 250 tisíc korun, obrazy cenou přesahovaly i několik miliónů. Podle majitele Galerie Miro Smoláka všechna díla zakoupili čeští sběratelé a podnikatelé.

Ron Wood, jehož díla se hodně prodávají zejména v USA, byl pražským úspěchem značně potěšen. Manažer už domlouvá na Strahově další výstavu s tím, že by tu tentokrát byly vystaveny i sochy, které doplní grafiky, jež kytarista - výtvarník v Praze zatím nadále ponechal k volnému prodeji.

Ron Wood není jedinou hvězdou pop-musik, která maluje. Výtvarnému umění se věnuje i Paul McCartney z bývalé skupiny Beatles. A po úspěchu Wooda by chtěl i on vystavovat v Praze v Galerii Miro.

Anketa

Co si myslite o obrazech Rona Wooda?
Jsou dobré, Wood je skutečný umělec
36,8 %
Jsou průměrné
19,7 %
Jsou špatné, zájem vyvolaly jen proto, že Wood je členem Stones
30,3 %
Nedokážu je posoudit
13,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 76 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám