Hlavní obsah

Roger Waters skončí po půlnoci, lidé se metrem domů nedostanou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pořadatelé středečního koncertu Rogera Waterse v pražské O2 areně upozornili, že vchod se otevře nejdříve ve 20.30 kvůli velmi vážné dopravní situaci na trase Istanbul-Praha. Kamióny s technikou mají zpoždění. Koncert zřejmě skončí po půlnoci a metro už nepojede.

Foto: EMI

Roger Waters si možná čistí cestičku k návratu k dalším z Pink Floyd.

Článek

„Není možné prodloužit provoz metra, jehož poslední spoj ze stanice Českomoravská směr Zličín odjíždí v 0:14 hod. a směr Černý Most v 0:31. Po ukončení koncertu bude posílen provoz tramvají z obou přilehlých tramvajových zastávek Poliklinika Vysočany a Multiaréna Praha. Tyty posilové vlaky pojedou přes Palmovku, Ohradu, Floru, Nám. Míru a I. P. Pavlova do centrálního přestupního bodu Lazarská, kde budou ukončeny,” sdělil Jan Cibulka z Dopravního podniku.

Album The Wall bude provedeno ve svém plném rozsahu a v nejmodernější produkci. Představení bylo už živě odehráno v rámci 192 koncertů po celém světě pro více než 3,3 miliónu fanoušků.

"Turné v roce 2013 se skládá z 18 open air a stadiónových koncertů a zahrnuje taková legendární místa, jako jsou berlínský olympijský stadión, olympijský stadión v Římě a amsterdamská Arena," uvedl za pořadatele Petr Novák.

Právě pro tyto velké otevřené stadióny navrhl Roger Waters novou scénu, která přiblíží představení všem fanouškům, ať už se nacházejí na stadiónu kdekoliv, a která činí produkci v těchto velkých prostorách ještě víc strhující.

The Wall se mnoha koncertů nedočkala

Původní produkce The Wall z roku 1980 se představila v celém svém rozsahu naživo pouze v rámci 29 koncertů během turné Pink Floyd téhož roku a jednou v Berlíně na oslavu pádu Berlínské zdi.

Pink Floyd se definitivně rozpadli a další jejich turné je nepravděpodobné. Roger Waters se nedávno nechal slyšet, že lituje toho, jak se po odchodu z kapely soudil s bývalými kolegy o používání názvu Pink Floyd i o autorská práva na písničky.

Reklama

Výběr článků

Načítám