Hlavní obsah

Rockeři předali šek na více než milion pražské nemocnici

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové skupin Harlej, Walda Gang, Debustrol a dalších předali v pondělí odpoledne ve Žlutých lázních v Praze šek na částku 1 062 676 korun Centru pro plicní hypertenzi fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí. Vybrali ji během červnového vzpomínkového koncertu na zpěváka Vláďu Šafránka, jenž loni plicní hypertenzi podlehl.

Foto: Lucie Levá

Předání šeku se uskutečnilo v pražských Žlutých lázních.

Článek

„V den Vláďových nedožitých sedmačtyřicátých narozenin jsme uspořádali ve Žlutých lázních vzpomínkový koncert. Ve tříhodinovém programu vystoupilo pětapadesát spřízněných hudebníků. Výtěžek ze vstupného a prodeje speciálních vzpomínkových předmětů po zaplacení nutných nákladů předáváme zástupcům nemocnice, ve které se Vláďa léčil,“ řekl Novinkám.cz spolupořadatel akce Radek Sladký.

„Tím, jak se o Vláďu lékaři starali, mu o několik let prodloužili život. Jsme si jisti, že si ty peníze zaslouží,“ dodal.

Na koncertě, jenž se uskutečnil 13. června, vystoupili skupiny Harlej, Walda Gang, Divokej Bill, Rybičky 48, Dymytry, Debustrol, Komunál, Alkehol, Tlustá Berta, DeBill Heads, Ota Váňa z Kabátu, Jiří Urban z Arakainu a Vítek Fiala z kapely Lokomotiva. Dorazilo na tři a půl tisíce lidí.

Foto: Lucie Levá

Členové skupiny Harlej, ve které Vláďa Šáfránek před lety zpíval, s šekem. Zleva Milan Hoffman, Tonda Rauer, Libor Fanta, Tomáš Hrbáček a Martin Kolinss.

„S kapelami, které se koncertu zúčastnily, jezdíme hrát po celé republice. Často na vystoupeních vidíme lidi v tričku, které bylo na vzpomínkovém koncertu v prodeji,“ sdělil ještě Sladký

Šek od muzikantů za nemocnici převzali lékaři Pavel Jansa, Aleš Linhart, David Ambrož a Jana Brychtová. Konstatovali, že peníze použijí na zlepšení zařízení nemocničních pokojů, na kterých se plicní hypertenze léčí, včetně instalace klimatizace, kterou zatím k dispozici nemají.

„Neuvažovali jsme o tom, že bychom udělali ještě další podobnou akci. Nyní si ale myslím, že se o něčem takovém třeba ještě budeme bavit,“ řekl Novinkám.cz Pavel Pásek ze skupiny Walda Gang.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám