Hlavní obsah

Rock for People láká na Biffy Clyro, Seagala i Lucii

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takzvaným Večírkem pro nedočkavé začne ve středu prvním koncertem v 15.50 hodin ve Festivalparku v Hradci Králové dvacátý ročník hudebního festivalu Rock for People.

Foto: archív RfP

Britská skupina Madness je jednou z největších hvězd.

Článek

Jeho největšími hvězdami budou koncertně vynikající skotská skupina Biffy Clyro, francouzský hudebník Manu Chao, který přicestuje se svou novou skupinou La Ventura a představí staré hity i nevydané skladby, legendární britská ska kapela Madness, české formace Lucie, jež na festivalu uzavře svůj koncertní comeback, a Chinaski, kteří oslaví dvacet let existence, nebo akční filmový hrdina Steven Seagal s doprovodnou bluesovou kapelou.

Za zmínku jistě stojí i společný koncert skupiny Blue Effect a rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Blue Effect, v jehož čele stojí fenomenální kytarista Radim Hladík, natočil na počátku sedmdesátých let alba Nová syntéza (1971) a Nová syntéza 2 (1974), tenkrát s Jazzovým orchestrem Československého rozhlasu. Kompozice z uvedených desek zazní na festivalu v novém spojení.

Hlavní program Rock for People se odehraje od 3. do 5. července. Ve Festivalparku se představí i Chase & Status, The Naked and Famous, Netsky, The Afghan Whigs, Asian Dub Foundation, Tom Odell, Holy Esque, The Strypes, School is Cool a další.

Z programu

3. července

19.10 Steven Seagal

20.00 Manu Chao La Ventura

21.55 Tom Odell

22.50 Biffy Clyro

4. července

20.45 Chinaski

21.55 The Afghan Whigs

22.50 Madness

5. července

19.10 The Strypes

20.05 The Naked And Famous

21.00 Lucie

Vstupenky, parkování i ubytování je možné zakoupit a vyřídit už jen v pokladnách na místě za 1990 Kč na celou akci nebo za 900 Kč na jeden den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám