Hlavní obsah

Rock For Churchill nabídne Asian Dub Foundation, Selah Sue i Archive

Bohatý program nabídne o posledním prázdninovém víkendu festival Rock For Churchill, který se uskuteční v přírodním areálu Myslivna ve Vroutku u Podbořan.

Foto: RFC/ Umberto Lopez

Asian Dub Foundation

Článek

Hlavními hvězdami pátečního večera jsou britští Submotion Orchestra kombinující dub step, acid jazz a soul, čeští Tata Bojs, francouzský Babylon Circus a švédská parta Royal Republic inspirovaná rock´n rollem.

Ještě nabitější je sobotní program, který nabídne švédské elektronické trio Looptroop Rockers nebo belgickou zpěvačku s podmanivým hlasem Selah Sue, která se pohybuje mezi soulem, r´n´b a reggae.

Velkým tahákem jsou britští Archive, kteří pod vlivem Massive Attack kombinují elektroniku a trip hop s post rockem. Ve Vroutku bude jádrem koncertního repertoáru letošní studiové album Restriction.

„Koncertní provedení je pro Archive velice důležité, snažíme se každé turné udělat jedinečné a zvláštní. Myslím, že tentokrát bude laťka hodně vysoko a já se už nemůžu dočkat, až fanouškům předvedeme novou show,” řekl člen kapely Darius Keeler.

I Asian Dub Foundation představí ve Vroutku svou novou desku More Signal More Noise, která vyšla v červenci. První verze nových písní se zrodily na zkouškách s dubovou legendou Adrianem Sherwoodem. Poté si je muzikanti obehráli na několikaměsíčním turné a teprve pak se vydali nahrávat do studia.

„I díky tomu je deska More Signal More Noise hodně podobná našemu prvnímu albu,“ přikyvuje kytarista Steve Chandra Savale a dodává: „Myslím, že zníme živěji než na předchozích nahrávkách. Spojujeme věci, které se moc často u sebe nevidí – radikální kreativitu se syrovým primitivismem, primitivní rock’n’rollové experimenty a současnou bass music.”

Asian Dub Foundation vystoupí ve Vroutku s původními členy, baskytaristou DR Dasem, bubeníkem Rocky Singhem, zpěvákem Ghettem Priestem a novým členem Fluteboxerem Lee, který střídá flétnu s beatboxem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám