Hlavní obsah

Robert Plant představil část nové desky, vyjde v září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po super úspěšné desce Raising Sand se zpěvačkou Alison Kraussovou se Robert Plant pustil do sólo projektu Band of Joy. CD bude na pultech až v září, Plant se chtěl ale pochlubit a v malém newyorském klubu připravil minulý týden první veřejnou ochutnávku. Podle amerických recenzí jde o směs spirituálů a klasického rocku, která jde ve stopách "Sandu", ale je o něco tvrdší.

Článek

Band of Joy vychází 14. září u Rounder Records. Název původně patřil britské skupině, ve které působil Plant a John Bonham před Led Zeppelin. Sestavě se moc nedařilo, několikrát se rozpadla, v roce 1968 natočila demo, ale nahrávací společnosti neměly zájem. Pak definitivně skončili a Plant s Bonhamem se hned na to spojili s Jimmym Pagem a založili Led Zeppelin.

Noví Band of Joy jsou oproti původní sestavě americkou skupinou. Na kytaru hraje zkušený Buddy Miller (hrál s Plantem na turné Raising Sand, dále spolupracoval s Lindou Ronstadtovou, Stevem Earlem, Emmylou Harrisovou atd.), na bicí Marco Giovino a na basu Byron House.

"Pracuju s arcibiskupy dobrého vkusu," pochvaluje si jednašedesátiletý Plant.

Nahrávání, které probíhalo v zimě, ale nešlo ani zdaleka hladce. První verze, které si Plant odvezl domů k poslechu, ho prý nudily:

"Znělo to jak nepovedené demo Moby Grape, nebylo tam absolutně nic vzrušujícího." (Moby Grape byla americká skupina z 60. let, pozn.aut.). Po Vánocích pozval do studia zpěvačku Patty Griffinovou a řadu věcí přepracovali.

Plant pojede v létě malé turné po Americe. Další jeho plány nejsou známy, na svých oficiálních stránkách má uvedeno jen třináct koncertů.

Reklama

Výběr článků

Načítám