Hlavní obsah

Robert De Niro si z limuzíny objednal kuřátko a salát

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Kukuřičné kuřátko a salát z rukoly a rajčat si rovnou z limuzíny objednal k obědu v Grandhotelu Pupp v pátek odpoledne při cestě z Prahy do Karlových Varů na zahájení filmového festivalu hollywoodská hvězda Robert De Niro.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Robert De Niro

Článek

„Zatím nemáme odezvu, zda-li mu chutnalo, ale doufáme, že ano,“ uvedl šéfkuchař GH Pupp Jan Pípal, podle kterého si De Niro vybral menu ve standardním jídelním lístku hotelu.

„Neměl jej přímo v autě, ale jedna z asistentek festivalu mu jídla z něho předčítala a on si vybral kukuřičné kuřátko, jenž je v jídelním lístku uvedené mezi mými oblíbenými jídly,“ pokračoval Pípal s tím, že k tomu si De Niro přál pouze salát s rukolou a rajčaty.

K němu si přál kvalitní panenský olivový olej a také Aceto Balsamico, což je italský tmavý ocet. Čím déle tento ocet dozrává, tím je kvalitnější. My používáme tří nebo šestiletý a výjimečně patnáctiletý, který si De Niro nakonec přál,“ prozradil šéfkuchař s tím, že De Niro neobědval sám, ale ve společnosti asi devíti přátel a spolupracovníků.

Pokud De niro v Puppu přespí, dostane becherovku

Zatím není zcela jisté, zda herec přespí v připraveném Prezidentském apartmánu v GH Pupp. „Vloni jsme byli přesvědčeni, že u nás přespí René Zellweger, ale nakonec večer odjela do hotelu do Prahy,“ vysvětlovala ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer - Ferklová.

„Pokud se rozhodne u nás přespat, máme pro něj připravené tradiční dárky. Jako vždy to je župan s vyšitým jménem našeho hosta, ale také lázeňská sůl nebo láhev becherovky, tedy tradiční atributy Karlových Varů,“ konstatoval Ferklová.

Ať se Robert De Niro rozhodne tak, nebo tak, zahajovací párty v GH Pupp se uskuteční zcela jistě. „Novinkou bude ledový bar s ústřicemi a show s tekutým dusíkem a také výroba nudlí před zraky hostů,“ uvedla Ferklová s tím, že GH Pupp očekává až tisíc hostů. „Letos je o zahajovací párty extremně vysoký zájem,“ dodala.

„Objednali jsme 650 ústřic z Bretaně ve Francii, které dnes dorazily, takže jsou opravdu čerstvé,“ ujišťoval Pípal s tím, že ústřice se budou otvírat přímo před návštěvníky párty.

Podle Pípala GH Pupp připravil celkem jednu tunu hotového jídla. „V nabídce budou například čtyři tisíce kousků suši,“ uvedl. „Kolega šéfkuchař z hotelu Jasmín v Praze je specialista na nudle, takže předvede výrobu čínských nudlí, které se vytahují z těsta rukama,“ popisoval. „Na pánvích Wok se budou pak připravovat nudle podle tradičních receptur,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám