Hlavní obsah

Robert Cejnar z Něžných vln: Na pravou lásku stále ještě čekám

Osmnáctiletý herec Robert Cejnar v komedii Jiřího Vejdělka Něžné vlny ztvárňuje hlavní roli stydlivého Vojty, který se pouští do prvních milostných zkušeností. Film jde do kin 9. ledna.

Upoutávka na film Něžné vlny - Cejnar

 
Článek

„Vojta je mi blízký tím, jak poznává nástrahy života a seznamování. To máme podobné. Já momentálně nikoho nemám a pravou lásku stále hledám. Vyhraněný typ nemám, měla by být hezká, inteligentní a se smyslem pro humor. Jestli taková někde je, ať se ozve!“ vyzývá bez okolků Robert.

Jedním dechem přiznává, že dívku, která všechna tato kritéria splňuje, zná. A poznají ji i diváci Něžných vln. Robert na ni ale zatím nedosáhne. „Je to moje filmová láska Lucka Šteflová, která hraje akvabelu Elu. Ona je krásná holka, o tom není pochyb. Má ale přítele, a tak jsme jen kamarádi. A mně to takto vyhovuje,“ vypráví Robert.

Roberta nejčastěji potkáte ve Filmové škole Michael na pražském Opatově nebo v posilovnách v Letňanech. „Posiluju z mnoha důvodů. A jasně, jedním z nich jsou i holky,“ usmívá se Robert. „Na prvním místě to ale není. Dělám to hlavně pro sebe, pro lepší pocit, že pracuju se svým tělem. A taky proto, že můžu třeba někoho ochránit. Jo, jsem ochranitelský typ,“ říká s úsměvem kluk, který hraje závodně americký fotbal, zkušenosti má ale i s judem, karate nebo basketbalem.

Něžné vlny jsou sice jeho první velkou filmovou rolí, objevil se ale třeba i v seriálu Crossing Lines, kde hrají takové hollywoodské hvězdy jako Donald Sutherland nebo William Fichtner. „Crossing Lines je kriminálka, tam moje postava měla strach z toho, že ji zabijí. V Něžných vlnách je to úplně jiné. Tam jsem vystresovaný z milostných karambolů.“

Jedna z nejkrásnějších žen

„Při práci  jsem se sblížil s mými filmovými rodiči, tedy Táňou Pauhofovou a Hynkem Čermákem. Ono je to tak, že jsem vyrůstal bez otce. Hynek se se mnou na place bavil úplně o všem a na rovinu a zjistili jsme, že toho máme spoustu společného. Vůbec by mi nevadilo, kdyby byl Hynek můj skutečný táta. No a Táňa? To je jedna z nejkrásnějších žen, které jsem kdy v životě viděl,“ dodal.

Speciální silvestrovskou předpremiéru Něžných vln připravila do svého zvláštního programu síť multikin Cinestar v celé České republice. Zvláštní představení Něžných vln je možné si dopřát také v rámci programu Na silvestrovské vlně v pražském kině Lucerna, kde budou kromě projekce připraveny raut nebo taneční párty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám