Hlavní obsah

Riverdance poprvé v České republice

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražské Sazka Areně se v pondělí od 20 hodin představí poprvé v České republice irská taneční skupina Riverdance. Podle informací pořadatelů není jediné vystoupení na našem území dosud zcela vyprodané, z toho důvodu budou vstupenky k dispozici večer přímo na místě či po celý pondělní den v prodejních terminálech Sazky.

Foto: Jaroslav Kreisinger

Hudební sbor zazpíval hornické písně

Článek

Riverdance poprvé vystoupili v roce 1994 se sedmiminutovým blokem na festivalu Eurovize. Odezva byla obrovská a skupina se rozhodla vydat videozáznam a singl, které by ji prezentovaly. Mezitím připravil její tvůrčí tým program, s nímž posléze vyrazila na představení do celého světa.

Při svých vystoupeních vychází z tradičních irských tanců a hudby. Aby byly srozumitelné co nejširšímu spektru diváků, najímá do svých řad tanečníky a umělce z celého světa. Momentálně soubor tvoří lidé z Irska, Skotska, Severního Irska, Walesu, Anglie, Ruska, Spojených států, Kanady, Španělska, Německa, Rakouska, Švýcarska, Belgie a Austrálie.

Jelikož zájem o skupinu převyšoval její možnosti, byla nucena vytvořit více souborů prezentujících stejný program. Jeden vystupuje v USA a Kanadě, druhý v Evropě a třetí v Dublinu.

Právě z Riverdance odešel v roce 1996 Michael Flatley a založil obdobný soubor Lord Of the Dance, který se již v Čechách představil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám