Hlavní obsah

Ringo Starr si otevřel výstavu v Muzeu Grammy

Novinky, Stanislav Dvořák

Milovníci Beatles mají novou atrakci v Los Angeles. Ringo Starr tam otevřel výstavu Ringo Peace & Love, plnou vzpomínek na éru šedesátých let.

Foto: Profimedia.cz

Ringo otevřel výstavu v L.A.

Článek

Na výstavě najdete předměty z Ringova dětství vedle růžového oblečku z období seržanta Peppera a bicí soupravy, na kterou hrál v The Ed Sullivan Show. Kuriózní jsou artefakty z doby, kdy ještě Beatles neexistovali, a Ringo se teprve pokoušel stát profesionálním muzikantem.

"Věci jsme posbírali z mnoha míst na této planetě," řekl Ringo na tiskové konferenci. Ředitel Muzea Grammy Robert Santelli jej pak nazval "nejvýznamnějším bubeníkem v historii rock & rollu."

Starr, který nyní vystupuje s All-Starr Bandem, řekl magazínu Rolling Stone, že nejvíce si z celé výstavy váží bicích: "Ne proto, že byly v The Ed Sullivan Show, ale protože jsem je fakt miloval."

"O ty další věci jsem se moc nestaral. Byl jsem šokován, že je vůbec mám. Byly ve sklepech a v různých skladech. Moji asistenti je během let uložili na bezpečná místa. Rád bych tvrdil, že jsem to byl já, ale já se o to nestaral. Ale našli jsme je, což je skvělé," dodal Ringo.

Reklama

Výběr článků

Načítám