Hlavní obsah

Richard Müller překvapil novou skladbou po letech mlčení

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richard Müller vydává novou skladbu Anomália. Napsal ji pro něj skladatel Laco Rychtárik.

Foto: Mayo Hirc

Richard Müller

Článek

Müller vydal poslední studiovou desku 55 v roce 2016. Anomália, melancholická píseň ve středním tempu, vypráví o boji s depresí a odcizením. Autor cítí, že je na „dně díry” a svět na něj „prstem míří”.

Pro tuto skladbu si nedokázal představit jiného interpreta, který by dokázal pochopit a uchopit skladbu tak, jak ji napsal ve svém komplikovaném období. Právě osobní problémy ho k napsání zpovědi dovedly. Richard Müller skladbu dokonale procítil a v písni se našel. Netradiční videoklip režíroval Richard Raiman.

Rychtárika Richard Müller nikdy neviděl. Jeho skladby však dobře zná. „O to víc mě překvapilo, že napsal písničku, která mi úplně mluvila z duše,“ říká Müller.

„Richard byl určitě první volba. Právě on měl být hlasem tak osobního textu v kombinaci s hudbou. Richard sám je pro mě hudební inspirací, proto jsem velmi rád, že přijal nabídku na spolupráci,“ říká Rychtárik.

Netradiční videoklip, kde je vlastně po celou dobu blízký záběr na Richardovu tvář, je opravdu anomální. „Mně se velmi líbí, že to tak pojal, že to není prvoplánový klip. Myslím si, že dokonale vystihuje atmosféru skladby,“ uzavírá Richard Müller.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám