Hlavní obsah

Režiséru Zdeňku Troškovi zemřel otec, Konopník ze Slunce, seno...

Novinky, efk
Praha

Filmový režisér Zdeněk Troška (57) smutní. V pondělí 14. února totiž zemřel jeho otec Václav. Ten si zahrál i v synově slavné trilogii "Slunce, seno,...", ve které měl roli "starého Konopníka". Václav Troška by za pár týdnů oslavil osmdesáté narozeniny.

Článek

Zdrcený režisér smrt svého otce potvrdil. "Tatínek umřel v pondělí na Valentýna. Selhalo mu srdce. Umřel v klidu doma," přiznal známý režisér. Václav Troška nebyl profesionálním hercem, ale zahrál si v synově nejznámější komediální trilogii "Slunce, seno,...", ve které ztvárnil roli otce Venci Konopníka.

Václava Trošku trápily zdravotní problémy řadu let. Kvůli silné cukrovce mu dokonce museli amputovat nohu. Jeho zdravotní stav se ale prudce zhoršil v posledních týdnech, kdy musel jeho oslabený organismus bojovat navíc ještě s chřipkou. „Najednou přestal táta jíst a začal odmítat i brát léky,“ popsal poslední komplikace Zdeněk Troška.

Toho přitom těsně před smrtí otce zasáhla i další smrt. „Ještě před tatínkem zemřel pan Pavel Vondruška, který hrál v mé trilogii z Hoštic tajemníka JZD. Ve čtvrtek tak jdu na pohřeb pana Vondrušky, v pátek se tak jdu rozloučit s tatínkem,“ dodal režisér.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám