Hlavní obsah

Revoluce v televizi: u diváků vítězí křížovkářská soutěž

Novinky, ATO - Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři televizní stanice svedly od 20 hodin tak vyrovnaný boj o diváka, že se nejsledovanějším pořadem nakonec stal ten čtvrtý vzadu - hádankářská soutěž Novy Pálí vám to?, na kterou se o hodinu dříve dívalo 1,471 miliónu diváků.

Foto: Vratislav Konečný

Staré autobusy, železnice tu není a vzdálenosti mezi městy jsou nepatrné

Článek

Pro Novu představuje tato soutěž velký úspěch. Mezi sedmou a půl osmou večer se na ni pravidelně dívá přes milión diváků. V pondělí však se stalo Pálí vám to? nejen nejsledovanějším zábavným pořadem večera, ale předstihlo i všechny zpravodajské pořady na obou konkurenčních stanicích Primě a ČT 1. Zpravodajský deník Primy se přitom stále více dotahuje na Události na ČT 1, dívalo se na něj 1,441 miliónů diváků a těsný závěs se změnil ve neuvěřitelně vyrovnaný souboj, ve kterém vítězství ČT 1 o 8000 diváků je v řádu statistické chyby.

Big Ben dopadl Josefa a Ly

V nejprestižnějším čase od 20 hodin opět ztratil seriál ČT 1 Josef a Ly, dívalo se na něj tentokrát 1,28 miliónu zájemců, zatímco před týdnem to bylo ještě 1,6 miliónu lidí a premiéru před čtrnácti dny 1,7 miliónu lidí. [celý článek] To stačilo k překonání Princezny za mlejna na Nově, kterou sledovalo o deset tisíc lidí méně, ovšem na detektivku Big Ben neměl. Primu si vybralo 1,346 miliónu diváků a urostlý komisař si tak poté, co porazil agenta Jacka Bauera v druhé řadě seriálu 24 hodin [celý článek], připsal další úspěch -  tentokrát už nejen na poli kriminálním. S přehledem si poradil s vietnamskou dívkou v české škole i s pekelnými silami.

Sázka na detektivní žánr Primě vychází, i následující Vraždy v Midsomeru svedly velmi vyrovnaný souboj s pořady vysílanými od 22 hodin - vzbudily větší zájem než 72 hodin na Nově a bez problémů předstihly Stalo se... a následné Události, komentáře na ČT 1.

Anketa

Sledujete pořad Pálí vám to?
Pravidelně
41,7 %
Občas
33,3 %
Nikdy
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 24 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám