Hlavní obsah

Respect festival rozezní sibiřský punk i voodoo funk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Festival Respect se bude konat 18. a 19. června na pražském ostrově Štvanice. Přehlídka world music přinese hudbu z dosud nezmapovaných oblastí: jihoitalské pohanské rituály v podání skupiny Assurd, sibiřský punk s tuvinsko-britskými Yat-Kha, voodoo funk z Trinidadu, arabské loutny oud z Palestiny i objevy ze Senegalu a Etiopie.

Článek

Vrcholem 13. ročníku festivalu Respect bude obnovená legenda západoafrické hudby Orchestra Baobab ze Senegalu. Představí se také romský hudebník Mário Bihári, kterého v loňském roce vzhledem k jeho onemocnění na poslední chvíli nahradila skupina Le čhavendar.

"Festival vedle hudby nabídne čajovnu, kavárnu, ochutnávku maďarských vín, africké či vegetariánské občerstvení, orientální kuchyni, prezentace nevládních neziskových aktivit, výrobky rukodělných dílen nebo speciální program pro děti," uvedla  Markéta Švecová z pořádajícího Rachot Productions.

Na loňském festivalu dále zahráli například francouzský trumpetista Erik Truffaz a jeho Indian Project, gambijský zpěvák a hudebník Juldeh Camara, kytarista, skladatel a zpěvák původem z Iránu Shahab Tolouie, maďarský soubor Muzsikas, norská zpěvačka Mari Boineová či jedna z nejúspěšnějších a nejoriginálnějších afrických skupin současnosti Kasai All Stars.

Vstupenky v předprodeji stojí čtyři sta korun na jeden den a pět set korun dvoudenní. Na místě budou za 500 a 600 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám