Hlavní obsah

Remasterovaný Mišíkův a Hladíkův Blue Effect na CD i vinylu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve formátu CD i gramofonové desky vyjde 26. května remasterovaná edice Meditace, zásadní desky jedné z nejvýznamnějších českých kapel Blue Effect.

Foto: Supraphon

Deska Meditace

Článek

V „Modrém efektu“ hráli tehdy mladí průkopníci rocku Vladimír Mišík, Radim Hladík, Jiří Kozel a Vlado Čech. Velmi progresivní a kritikou uznávaná deska, kterou vydal Supraphon v roce 1970, obsahovala také hity Slunečný hrob nebo Blue Effect Street.

Foto: archiv R. a Z. Hladíkových

Takhle znali fanoušci kytaristu v šedesátých letech. (Radim Hladík, Blue Effect, 1969).

„Meditace z roku 1970 vychází v době uvedení kytaristy Radima Hladíka – bohužel in memoriam – do Síně slávy Rádia Beat. Právě on se postupně stal synonymem pro Blue Effect, ač kapelou do roku 2016 prošla řada excelentních zpěváků a instrumentalistů. Novému vydání alba se dostalo aktuálního remasteringu z pásů pro CD a vinyl,“ dodal Zdeněk Brouček ze Supraphonu.

Booklet nabízí písňové texty i historii vzniku skupiny a jejího debutu. Obal LP byl rekonstruován původním autorem Alanem Pajerem do kdysi plánované rozkládací a zčásti odlišné podoby. CD verze obsahuje navíc sedm bonusů (Sen není věčný; I Like The World /Sun Is So Bright/; Blue Taxi; Snakes; Slunečný hrob; I´ve Got My Mojo Working; White Star).

Reklama

Výběr článků

Načítám