Hlavní obsah

Refufest s exotickými pochutinami a hudbou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmy z festivalu Jeden svět a koncerty ruské, romské nebo arabské hudby čekají na návštěvníky multikulturního festivalu RefuFest 28. srpna v jihočeských Rakovicích. Vstupné je dobrovolné.

Článek

Festival si klade za cíl umožnit bližší seznámení s cizinci žijícími u nás a jejich kulturou, většina účinkujících proto pochází ze vzdálených zemí.

"RefuFest na statku představí spoustu netradiční zábavy, skvělého cizokrajného jídla, řemeslných výrobků a především cizinců, kteří návštěvníkům přiblíží bohatou kulturu a zvyky svých domovských zemí. Účastníky čeká od 12:00 pestrý kulturní program rozdělený do dvou scén," sdělil za pořadatele Jaromír Telenský.

Svižně rytmický romský "rom’n’roll" zahrají držitelé Anděla Terne Čhave, arabskou taneční hudbu přivezou Ekvator a ruský folk Častuška Blues. Dále je tu flamenkové La Magia Del Flamenco, Ziriab, Orchestr posledního dne, nebo pop-jazz Zukunft und die Lichter.

Koncerty doprovodí představení divadelních souborů a promítání filmových dokumentů z festivalu Jeden svět. Součástí doprovodného programu budou kreativní dílny pro děti, výstavy a prodej exotických řemeslných výrobků.

"RefuFest na statku pokračuje v osvědčené koncepci multikulturního happeningu RefuFest pořádaného v Praze a přenáší tradici mezikulturního porozumění do jižních Čech. Festival je součástí akcí pořádaných v rámci multikulturního komunitního centra v Rakovicích, které má občanské sdružení InBáze Berkat dlouhodobě pronajaté od pana Karla Schwarzenberga," dodal Telenský.

Reklama

Výběr článků

Načítám