Hlavní obsah

Red Hot Chili Peppers bilancují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výběr Greatest Hits vydávají 18. listopadu kalifornští Red Hot Chili Peppers, který patří nesporně k nejvýznamnějším kapelám posledních dvaceti let. Jako jedni z prvních dokázali skloubit rock a punk s funky, kterážto výbušná směs dominovala výbušným energickým albům Mother´s Milk a Blood Sugar Sex And Magik.

Foto: Petr Mráček

Bára Motlová a Václav Upír Krejčí

Článek

Skupina však neustrnula a v devadesátých letech jí dařilo s chytrými a nápaditými písničkami proniknout i do rockového mainstreamu, kde poprvé zabodovala baladou Under The Bridge. Takové skaldby přinášely i poslední dvě alba Californication a By The Way.

Protože od vydání výběru What Hits!? uplynulo už 11 let, je pochopitelné, že se objevuje  další, který shrnuje léta devadesátá, kdy skupina pronikal do středního proudu.

Současně se CD se objeví na trhu i koncertní DVD Live At Slane Castle se záznamem srpnového vystoupení pro 80 tisíc diváků. Také DVD přináší především novější tvorbu, nechybějí na něm hity By The Way, Scar Tissue, Californication a Under The Bridge.

DVD se bude v úterý 18.11. od 20.00 promítat se v pražském multiplexu Palace Cinemas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám