Hlavní obsah

RECENZE: Zoufale nepůvodní Avenged Sevenfold

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američané Avenged Sevenfold jsou za oceánem velké rockové hvězdy. Začínali jako horrorpunková kapela. Bylo to trochu legrační, ale mnozí novináři tvrdí, že je to to nejlepší, co kdy udělali.

Foto: Supraphon/Warner Music

Avenged Sevenfold: Hail To The King

Článek

Později se z nich stala metalcoreová formace, tedy velmi razantní a nesmlouvavá, co se hudebního výrazu týče. Postupem času se posunuli k heavy metalu, který v aktuální neortodoxní podobě prezentují dodnes.

Aktuálně jsou považováni za nástupce Metalliky. Jistě především proto, že se jejich nové skladby těm od thrashmetalového kvarteta dosti podobají: zvukem nástrojů, razancí, pěveckými linkami a také výrazem zpěváka M. Shadowse.

O této podobnosti lze pozitivně říct jenom to, že je dobré učit se od nejlepších. Když ale skladba This Means War nepokrytě připomíná metallikovskou Sad But True a další nápěvy jsou také velmi povědomé, je to otrava.

Metallica nadto není jediným inspiračním zdrojem. V určitých pasážích jsou slyšet postupy jako od Guns N’Roses, v dalších zase cosi z Kinga Diamonda a Acid Rain zní, jako by ji nahráli Queensryche.

Mix toho všeho jsou Avenged Sevenfold. Profesionální ve hře i zpěvu, jinak ale zoufale nepůvodní.

Celkové hodnocení 40 %

Reklama

Výběr článků

Načítám