Hlavní obsah

RECENZE: Talentovaná Jessie J se neumí šetřit. Jde do toho po hlavě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už třetí album natočila britská zpěvačka Jessie J, o níž se začalo mluvit teprve po roce 2010. Na desce nazvané Sweet talker se drží toho, s čím prorazila.

Foto: Universal Music

Jessie J: Sweet talker

Článek

V roce 2011 vydala debutové album Who You Are a dobyla hitparády v několika zemích. Hlavně hitovka Price Tag byla takřka všudypřítomná a nelze se tomu divit, protože byla neuvěřitelně nakažlivá.

Rodilá Londýňanka Jessie J neboli Jessica Ellen Cornishová na CD Sweet talker zkouší zopakovat něco v podobném stylu. Opět nechala naplno rozeznít svůj pronikavý vokál, nabízí širokou paletu sytých tónů a skoro až přehání své efektní soulové melisma ve výškách. Zpívá s obrovským nasazením, jako by to bylo naposledy – zdrženlivost zpěvaček typu Amy Winehousové je jí úplně cizí. Záleží na konkrétním posluchači a jeho prahu tolerance, jestli se mu bude zdát, že už „křičí trochu moc“.

Výrazný singl Bang Bang má podařený refrén a Jessie v něm vede propracovaný dialog s backgroudovými vokály. V baladě Personal naplno ukazuje, co umí s hlasem, v Seal Me With a Kiss se mile dotkne retro-soulu (hostují De La Soul). Zbytečný je track  Burnin' Up s hostujícím rapperem 2 Chainzem, jde o nudné techno a působí téměř zastarale. Další důkaz, jak strašně rychle módní taneční zvuky stárnou. A rap vložený doprostřed je jen otravné klišé.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám