Hlavní obsah

RECENZE: Mariah Carey se drží toho, v čem je silná

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Mariah Carey může u nás na někoho působit jako lehce zaprášená tvář z devadesátých let, jenže jen u nás, v Americe je to pořád hvězda kategorie A. Její poslední deska Me. I am Mariah... The Elusive Chanteuse patří k velmi přijatelným novinkám ze světa popíku.

Foto: Universal Music

Albová novinka Mariah Carey

Článek

Mariah Carey se nesnaží vlichocovat krátkodobým teenagerským módám, v podstatě se drží dvacet let osvědčeného modelu careyovského pop-soulu s nenásilnou příchutí popovějšího hip-hopu. Albu vládnou balady, převážně bez elektroniky, a občas si  odskočí na disko. Ne každá z balad je geniální, nicméně celek nepadá pod rozumnou úroveň běžného popového vkusu (byť přiznejme, že většinu lidí přinejmenším zarazí dětské žbrblání „i love you“ v přeslazené Supernatural).

Novinka, kterou produkovali Jermaine Dupri a Bryan-Michael Cox, dýchá nostalgií a současně je i zvukově vcelku zajímavá. Zásadní devizou ale samozřejmě zůstává zpěvaččin hlas, rozsah a roztomile hravé improvizace. Na desce hostují také američtí rappeři Nas, Wale, Fabulous nebo zpěvák Miguel. Milým bonusem je poctivá coververze nádherné balady George Michaela One More Try.

Celkové hodnocení: 70%

Reklama

Výběr článků

Načítám