Hlavní obsah

RECENZE: Gwen Stefani bez chuti

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset let uběhlo od doby, kdy Gwen Stefani, sólistka i zpěvačka skupiny No Doubt, vydala sólovou desku. V letech 2003 až 2007 patřila mezi nejúspěšnější zpěvačky světa a její alba Love. Angel. Music. Baby. (2004) a The Sweet Escape (2006) dosáhla miliónových prodejů. Pokud se to podaří i novince This Is What the Truth Feels Like, bude to malý zázrak.

Foto: ČTK

Gwen Stefani vydala sólovou desku.

Článek

Na desce popisuje osobní život. Věnuje se hlavně rozchodu s manželem, zpěvákem a kytaristou skupiny Bush Gavinem Rossdalem, a nalezení nové lásky v náručí countryové hvězdy Blakea Sheltona. Je to hezký leitmotiv, nicméně tím plusy alba v podstatě končí.

Gwen Stefani se diplomaticky obklopila řadou lokálně slavných producentů, od kterých se dnes už ani tak neočekávají dobré skladby, ale vykouzlení syntetických zvuků v nich, aby překryly melodickou a vlastně i hudební prázdnotu.

Foto: Universal Music

Obal nového alba Gwen Stefani.

V ani jedné ze třinácti písniček není patřičná popová chuť ani emoce, není v nich silná melodie ani přesvědčivý zpěv. Pop s prvky r’n’b a dancehallu je sice slušně vyprodukovaný, ale chybí mu originalita a hudební obsah.

Možná se měla věnovat spíše novému albu svých No Doubt, protože v té kapele má kolem sebe spoluhráče, kteří jí jistě dopomohou dosíci soudnosti v tvorbě.

Gwen Stefani: This Is What the Truth Feels Like
Universal Music, 45:03

Celkové hodnocení: 40 %

Reklama

Výběr článků

Načítám