Hlavní obsah

Rebečin neklidný pád

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všem členům Akademie populární hudby, která v těchto dnech rozhoduje o výsledcích hudebních cen Anděl, přistál minulý týden na stůl balíček s albem Mý druhý já Gabriely Partyšové alias Rebeky.

Článek

Dokážete si představit, jak to asi vypadá v redakcích, kde je akademiků třeba pět. Rebeka se povaluje všude, škobrtá se o ni a akademici s vozem se s ní pohříchu setkávají i podél silnic, kde na ně pošilhává z mnoha billboardů. Není divu, že leckomu leze na nervy, tím spíš, když si český fanoušek své miláčky vždy dobrovolně vybíral. Kdo mu byl podsouván horem dolem, ostrouhal.

Rebeka v současné době připomíná zhrzenou milenku, jež se natruc rozhodla skočit z dvanáctého patra luxusního hotelu (ať je to s plnou parádou), ale než dopadne na kapotu chevroletu z půjčovny, rozbije si hlavu o kopii antické sochy v desátém patře, zlomí si páteř o truhlík s květinami v sedmém, natrhne slezinu o balkón v pátém a vítr ji ještě stočí k větráku, kde jí to skalpuje. Jenže kdo to mohl tušit?

Billboardová kampaň a pár kaček honoráře jako dar od přítele Josefa Kokty ji vzaly upřímné kamarády mezi zpěváky, kteří mecenáše ničím nepřitahují. Úspěch ve Slavíkovi byl tak nečekaný, že mu nevěřila snad ani Rebeka, a navíc se jí tehdy přímo na pódiu vyloženě posmíval její moderátorský následovník z Esa Leoš Mareš.

Kromě toho se jí v diskusním fóru na internetovém serveru ceskamedia.cz zastal původně osobní tajtrlík TV Nova, později její pokrevní bratr, tancovačkový hudebník Petr Štěpánek, což je něco jako když vás za trest kastrují a současně chlácholí, že to nic není, že už druhý den budete moci sladké. Zkrátka ne moc dobrá zpráva.

To všechno Rebeku zazdívá. V čase, kdy se pokusila překročit zákon šoubyznysu a stát se hvězdou, byť k tomu neměla předpoklady. Kupte si desku někoho, kdo v bulvárním pořadu na Nově hopsá vedle povadlých celebrit a je z toho pekelně free, či uvádí písničkový pořad pro mládež a působí v něm dojmem přezrálé fanyny, která už popáté neprolezla do osmičky, protože zase proletěla z dějáku.

I kdyby byla dobrá zpěvačka (a ona není), s tímhle renomé neměla šanci. Alespoň ne teď. Je úplně jedno, že hudebně to album není tak docela odpad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám