Hlavní obsah

Rage Against the Machine desku nevydají, snad Morello potěší sólovkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytarista Tom Morello utnul spekulace, že vyjde nová deska zbožňovaných RATM, kteří jsou stále populární na celém světě, ačkoliv léta nic nevydali. Na desce se prý nikdy nezačalo pracovat, ale sám Morello pokračuje ve svém sólo projektu a má už hodně materiálu.

Článek

Tom Morello sdělil časopisu Rolling Stone, že se plně soustředí na nové vydání jejich prvního alba u příležitosti 20. výročí. To vyjde s různými bonusy a jistě se bude dobře prodávat, jenže fanoušci čekali na nové písně. Frontman Zack de la Rocha i baskytarista Tim Commerford v poslední době naznačovali, že se připravuje nový materiál.

"Úplně z toho šílíme, že to můžeme vydat pro naše fanoušky, jsme šťastní, že máme asi ty nejvášnivější příznivce... chceme jim poskytnout cestu k pramenům historie Rage Against the Machine," řekl k reedici debutu Morello.

Nové vydání má obsahovat různé staré nevydané nahrávky jako Darkness of Greed a Clear the Lane. DVD zase ukáže amatérské záběry prvních koncertů RATM, jeden se odehrál dokonce už v roce 1991.

Sólovka plná těžkých riffů

"Nepřipadá mi to jako 20 let, ale současně přináší jisté vystřízlivění, že tomu tak je. Neměli jsme žádnou křišťálovou kouli, která by nám řekla v roce 1991, když jsem psali ty písničky, že o nich budeme mluvit ještě za 20 let. A chci říct, že po 20 letech můžeme být hrdí na to, že v historii rocku nikdy neexistovala populárnější skupina s tak radikální politikou jako my, ani skupina s radikálnější politikou, která by byla tak populární jako my," pochválil se Morello.

Kytarista už má dost písniček na své vlastní album, které vydá pod přezdívkou Nightwatchman. Příznivci RATM asi budou potěšeni, protože Morello popisuje desku jako plnou těžkých riffů, což dříve Nightwatchman nenabízel.

Reklama

Výběr článků

Načítám