Hlavní obsah

Quentin Tarantino píše román na téma Tenkrát v Hollywoodu

Právo, rea

Když v loňském roce natočil film Tenkrát v Hollywoodu, tvrdil Quentin Tarantino, že je jeho předposledním. Dnes sedmapadesátiletý režisér chce podle svých slov do šedesátin natočit ještě jeden film a pak se věnovat psaní. Nakonec jeho první román předběhne jeho poslední snímek, protože nyní podepsal smlouvu na dvě knihy s vydavatelstvím HarperCollins.

Trailer k filmu Tenkrát v Hollywoodu Video: Falcon

 
Článek

Jako první bude psát román vycházející z filmu Tenkrát v Hollywoodu, druhá kniha Cinema Speculation má být návratem k filmům ze 70. let minulého století.

V románu se Quentin Tarantino bude věnovat dvojici svých hlavních hrdinů, herci Ricku Daltonovi a jeho dublérovi Cliffu Boothovi, které ztvárnili Leonardo DiCaprio a Brad Pitt, a čtenáře neochudí ani o scény, které se do jeho téměř tříhodinového bijáku nevešly.

Kniha má zvýraznit původní příběh hlavních postav a bude vyprávět o tom, co se jim přihodilo před událostmi z filmu i po nich, napsal časopis Variety.com. „Mám radost, že mohu literární formou více prozkoumat mnou stvořené postavy a svět kolem nich. Doufám, že kniha vhodně zapadne po bok filmu,“ uvedl k tomu Tarantino.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám