Hlavní obsah

Queen získali cenu Classic Rock a míří na festivaly

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Queen, z níž už zůstali jen dva původní členové, nadále koncertuje s Adamem Lambertem a v Londýně obdržela ocenění Žijící legenda magazínu Classic Rock.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brian May

Článek

Kytarista Brian May si cenu převzal na tradiční ceremonii Classic Rocku v Londýně. V dalších kategoriích byli oceněni třeba Iron Maiden (album roku The Book Of Souls), AC/DC (skupina roku), Alice Cooper (nejlepší klasické album Welcome To My Nightmare) a Noddy Holder (nejlepší showman).

AC/DC jsou teď na turné s albem Rock or Bust, které je první, na němž se bohužel nepodílel Malcolm Young. Trpí demencí a jeho návrat na pódium už je zřejmě nemožný.

Foto: acdc.com

Frontman AC/DC na koncertě

Cenu za mimořádný přínos dostal Nils Lofgren, který hraje na kytaru s Brucem Springsteenem, ale má i vlastní sólo kariéru. Led Zeppelin mají cenu za nejlepší vydání archívního materiálu.

Brian May a Roger Taylor nadále koncertují pod názvem Queen s mladým zpěvákem Adamem Lambertem. Mají značný komerční úspěch. Nedávno BBC uvedla, že budou příští rok hlavními hvězdami festivalu The Isle of Wight.

„Když si vzpomenu na The Isle of Wight, vybaví se mi Hendrix, Dylan a The Who. Úžasná společnost nesmrtelných!” řekl bubeník Roger Taylor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám